Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
- Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
- Uw naam is niet verplicht ! laat deze leeg of vul anoniem in
- Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
81 berichten.
Anoniem
5-2-2020: Tijd om de laatste resten ongemak van de 'opvoeding' van een narcistische moeder weg te halen, nu ze op leeftijd - 83 jaar en zonder partner - de hele trukendoos weer openmaakt. Ik ben 62 jaar en wil fijne jaren tegemoet zien, met mijn kinderen en kleinkinderen, zonder een zwaar verantwoordingsgevoel en schuldgevoel naar mijn moeder. Want dat is toch een van de meest verbazingwekkend aspect dat, ondanks hoe gevoelloos je als kind bent behandeld door een narcistische moeder (ouder/partner), er een verantwoordelijkheids- en schuldgevoel kan blijven bestaan. Na twee gesprekken bij Petra is de angel eruit. Ik ben me weer bewust van mijn grenzen. Ik weet hoe en waar ik wel de verantwoordelijkheid voor neem. Heel fijn, Petra! Dankjewel voor de ondersteuning hierbij....
Susanne
20-1-2020 Lieve Petra, ten eerste wil ik je complimenteren voor je geweldige boek! Echt een aanrader voor iedereen die slachtoffer is van narcistisch misbruik. Ten tweede wil ik je bedanken voor ons gesprek van laatst. Jij hebt mij net dat laatste zetje gegeven waardoor ik mijn zoektocht naar erkenning heb gestaakt en waardoor mijn weg naar onafhankelijkheid vrij is gemaakt. Dank je wel! ♥ ♥ ♥
Jeroen
29-11-2019 Beste Petra, Dank je wel voor de sessie van afgelopen dinsdag! Het heeft mij veel gebracht en ik voel mij sindsdien verlost van een groot schuldgevoel. Heb die nacht veel gereflecteerd en nog vele emoties ervaren. Zo ook gisteren overdag. Ik voel mij gesterkt “vanuit mijn buik” en minder belast met angst om te falen. Het voelt goed om te vertrouwen op hetgeen ik voel en van daaruit te handelen. Wil hier nu graag zelf mee aan de slag en de komende periode zelf gaan ervaren hoe het me vergaat. Mocht ik gaan ervaren dat ik nog meer heb aan te pakken met jouw hulp, dan zal ik je daarvoor direct benaderen. Voor nu nogmaals heel veel dank.
Anoniem
01-09-2019: Met heel veel dank aan Petra, sta ik nu veel sterker in mijn schoenen. Ik ben bovendien de rots in de branding voor mijn dochter. Ik wacht niet meer bang af tot er weer iets komt, maar ga in de actiemodus en neem zelf de regie.
Anoniem
14-8-2019 Na jaren op zoek te zijn geweest naar mijzelf, mijn achtergrond en vooral ook mijn valkuilen zoals pleasegedrag, faalangst, energie-lek, onderpresteren, boosheid etc. heb ik uiteindelijk het boek 'Ben ik nou gek' gelezen. Het boek is een bevestiging van mijn gevoel over opgroeien in een narcistisch gezin (moeder). Na 2 sessies bij Petra (en daarvóór al vele psychologen) heb ik nu eindelijk rust gevonden in mijzelf. Ik ben emotioneel in evenwicht en ik ben vooral weer in verbinding met mijzelf, mijn dierbaren en de wereld om mij heen. Hier kan ik gelukkig verder mee. Ik gun het iedereen. Heb mijzelf en mijn energie weer terug. Bedankt voor de inzichten Petra!
25-7-2019 Met het oog op een belangrijk gesprek, waar mijn narcistische ex ook bij aanwezig zou zijn, was ik last-minute op zoek naar gespecialiseerde hulp om mij voor te bereiden op deze confrontatie. Petra heeft mij stap voor stap meegenomen in het aankomende gesprek. D.m.v. speciale technieken werd ik mij o.a. bewust van mijn eigen rol in het geheel. De sessie met Petra heeft mij de rust gegeven die ik nodig had en heeft ervoor gezorgd dat ik zelfverzekerd het gesprek met mijn ex kon aangaan. Bedankt, Petra!
Anoniem
29-11-2019 Na jarenlange worsteling van het hebben van een narcistische moeder, nare jeugd, en alle problematiek daar om heen, zie ik het leven weer zonnig in. Door twee bezoeken aan Petra, is de donkerte in mij weg, en heb ik dingen kunnen accepteren. Zij heeft mij tools geleerd, die ik nog gebruik, en zij heeft mij geleerd dat ik alles waard ben. Eindelijk na al die jaren zijn mijn wonden geheeld, van het hebben van een narcistische ouder.
Anoniem
13-03-2019 Al na 1 sessie heeft een mentale 'aardverschuiving' plaatsgevonden. De stress van mijn relatiebreuk met een narcist had een negatieve uitwerking op mijn zwangerschap, maar na de sessie voelde ik meteen een soort berusting. Een paar dagen erna is mijn baby uit stuitligging gedraaid en ligt nu goed (wat blijkbaar zeldzaam is in de laatste weken van de zwangerschap!) Ik ben enorm opgelucht en zie de bevalling en alles daaromheen nu veel positiever tegemoet. Ik kijk uit naar wat de volgende sessies nog gaan brengen.
Anoniem (naam bekend bij Petra)
18-1-2019 Dit boek "Ben ik nou gek?" heeft mij de ogen geopend. Hoe ingrijpend, pijnlijk en verwoestend deze relaties op je(zelf) zijn. Het gaat van zelftwijfel tot zelfdestructie. Ik heb het allemaal meegemaakt en was er klaar mee. Na het boek heb ik meteen therapiesessies gevolgd bij Petra, waarmee ik mijzelf leerde te helen. What has gone bad rapidly, had gone up rapidly. (met behulp van Petra) Leer je (hoog)gevoelige empathische zelf te beschermen en leer te delen met de juiste mensen zodat je gezamenlijk groeit in plaats van dat je jezelf of je bron laat leegroven door roofdieren..... Succes PS zodra de ander je aan jezelf laat twijfelen.... "be aware"... want relaties, ook die met jezelf, zijn gebouwd op (zelf) respect & (zelf) vertrouwen.
Anoniem
2-1-2019 Een cadeau voor jezelf! Na jarenlang rondgezwommen te hebben in een fuik van mijn narcistische vader en zus, liet Petra mij zien dat ik de baas ben over mijn leven. Al na 3 sessies vielen de stukjes op hun plek en leerde ik om mezelf te zijn. Schuld en schaamte heb ik aan hen teruggegeven. Een bevrijding! Ik ben je heel dankbaar!
Anoniem
Door het lezen van je boek en het werken in twee sessies heb ik een hoop duidelijkheid gekregen. In de eerste plaats dat ik niet gek ben! En ook in wat voor doolhof een mens verzeild kan raken. De handvatten voor het contact met mijn dochter (als ze ooit nog contact wil) geven mij het gevoel dat ik op de best mogelijke manier me daarop kan richten. Ondanks de pijnlijke situatie geeft dat me toch de nodige gemoedsrust. Heel veel dank!
anoniem
Lieve Petra, Je hebt jezelf overbodig gemaakt, wat dan weer het mooiste compliment is voor iemand met jouw beroep. Heel erg bedankt voor de heldere/nieuwe kijk die je me hebt gegeven.
Marieke
Vier sessies met prachtige inzichten en goeie handvatten! Met Petra heb ik een paar fijne oefeningen gedaan en rituelen om afscheid te nemen van het verleden en met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan. Het treiteren is al jaren aan de gang en zal nooit ophouden. Heel naar en erg vermoeiend. Maar de kern van Petra's aanpak geeft mij zeer veel kracht. De angst voor mijn ex-man is inmiddels weg. De zorgen over de kinderen blijven. Juist door hen met liefde en aandacht op te voeden in mijn deel van de tijd met hen, voel ik dat ik hen een stevige basis meegeef voor het leven. Wat een mooi werk doe jij, Petra. Dankbaar voor je tijd en aandacht!
Yolanda
Na mijn eerste bezoek aan Petra ging er een knop om. Ik was heel verbaasd; het ging hier100% over mij. Eigenlijk bizar dat ik dat zo ben afgeleerd, na een ruim 30 jarige relatie. Ik besefte me dat alles nu om mij draait. Ik kan veranderen en dingen in ander perspectief zien. Hiervoor moet ik afscheid nemen van mijn oude, meegaande ik en grenzen stellen. Ik heb mijn gekleurde bril en mijn mantel der liefde afgedaan, ontzettend confronterend en pijnlijk. Ik heb afscheid genomen van mijn lege huwelijk, van de man die hij in mijn gedachten was. Ik herken mijn eigen aandeel in het groeien van zijn narcisme. Ik paste me aan, zo gewoon.....Zo bijzonder, hij heeft het nooit gezien.....Ik kan gelukkig alleen verder, weg met alle ballast en negatieve energie. Mijn weg naar volledig herstel is ingezet en ik ben Petra dankbaar voor de deur die zij heeft opengemaakt.
Barbara
Lieve Petra, dankjewel wat je voor ons hebt betekend door de relatietherapie. Je hebt ons samen op een fantastische manier verder geholpen. Als we later nog graag eens willen komen, weten we je te vinden. Dat vind ik een fijne, veilige gedachte.
Amanda
Petra, Bedankt voor de fijne middag en goede, diepe nieuwe inzichten. Tip: Lees haar boek "Ben ik nou gek?"
Miranda
Na mijn eerste bezoek aan Petra ging er een knop om. Ik was heel verbaasd; het ging 100% over mij. Eigenlijk bizar dat ik dat zo ben afgeleerd na een ruim 30 jarige relatie. Ik besefte me dat alles nu om mij draait Ik kan veranderen en dingen in ander perspectief zien. Hiervoor moet ik afscheid nemen van mijn oude, meegaande ik, grenzen stellen. Ik heb mijn gekleurde bril en mijn mantel der liefde afgedaan, ontzettend confronterend en pijnlijk. Ik heb afscheid genomen van mijn lege huwelijk, van de man die hij in mijn gedachten was. Ik herken mijn eigen aandeel in het groeien van zijn narcisme. Ik paste me aan, zo gewoon.....Zo bijzonder, hij heeft het nooit gezien... Ik kan gelukkig alleen verder, weg met alle ballast en negatieve energie. Mijn weg naar volledig herstel is ingezet en ik ben Petra dankbaar voor de deur die zij heeft opengemaakt.
Stella
Met hulp van Petra keek ik naar mezelf. Na de eerste keer kon ik onder ogen zien hoe leeg mijn huwelijk was. Het sprookje van huwelijk en partner heb ik zelf gecreëerd en zo lang in stand gehouden. Het proces van afsluiten en wegdoen is confronterend, pijnlijk en frustrerend maar voor mij absoluut noodzakelijk om verder te kunnen. één groot voordeel: alle energie die ik stopte in mezelf aanpassen, wegcijferen, inleven en grenzeloos zijn houd ik nu over!
Erica
Vandaag voor het eerst bij je geweest. Het was gelijk al een openbaring. Ik ben al bij zoveel psychologen geweest, na 16 jaar met een narcistische man te zijn geweest en inmiddels al 4 jaar uit elkaar te zij , dacht ik tot vandaag: ik kom hier nooit meer overheen: ik kom nooit meer van deze man af. Ik ben er nog niet, maar ik heb de eerste stap is gezet. Voor het eerst in 4 jaar voel ik dat ik eindelijk op de goede weg zit! Dank je wel, Petra!
Anita
Bij narcisten dacht ik vroeger aan mensen als Hitler, mensen zonder gevoel en geweten. Toen een psychologe mij zei dat mijn partner een narcist was, dacht ik: "nee, dit kan niet, niet de man waarvan ik houd". Ik vond zijn gedrag soms egocentrisch en zijn op- en aanmerkingen kwamen keihard binnen. Maar als kind had ik altijd al te horen gekregen dat ik zoveel huilde en zo overgevoelig was dat ik het voor lief nam. Ik heb zo vaak gehoord dat het aan mij lag, dat ik labiel was, niet spoorde dat ik het ging geloven. Ook toen hij me genadeloos inruilde voor iemand die hij een paar uur kende veranderde daar niet veel aan. Ik was niet goed, hij was al meer dan de helft van onze relatie ongelukkig met mij. Hij was geen vreemdganger, hij was geen loser. Hierna ben ik gaan lezen over narcisme en alle kwartjes vielen op zijn plaats. Bijna alles wat ik las had ik meegemaakt. Toch bleef er ongeloof. Ongeloof dat hij dit allemaal met mij had gedaan en dat ik het had laten gebeuren. Of lag het toch aan mij? Was ik uiteindelijk de narcist of spoorde ik toch niet? Ik kwam er niet uit. Ik ben gaan speuren op het internet en kwam de praktijk van Petra tegen. Gespecialiseerd in het loskomen van een narcistische partner. Dat sprak me heel erg aan. Na de eerste sessie had ik zo mijn vraagtekens, maar ik ben heel blij dat ik ben doorgegaan. Ik heb heel veel over mezelf geleerd. Wat waren terugkomende valkuilen in mijn leven? Hoe kan ik hier beter mee omgaan? Soms heftig, maar wel herkenbaar. 2 jaar na het stranden van mijn relatie kan ik zeggen dat ik beter in mijn vel zit. Ik kan weer genieten van dingen doen, voor het eerst in 2 jaar een paar dagen naar het buitenland gedurfd. Ik weet nu dat ik de sterke persoon binnen mijn relatie was en niet hij. Ik ben trots op wat ik zelfstandig heb bereikt. Vroeger had ik nooit kunnen denken dat ik het "alleen" zou redden. Ik heb een huis gekocht, ik heb lieve vrienden bij wie ik mag zijn wie ik ben, ik ben gezond en heb een baan. Wat wil een mens nog meer? Via vrienden hoor ik dat de relatie van mijn ex-partner gestrand is en dat hij de klok terug wil draaien. Maar ik hoor ook dat hij zijn versie van het hele verhaal vertelt, zonder verantwoording te nemen voor zijn eigen gedrag. Ook in de relatie met die andere vrouw lag alles aan haar. Ik mis hem nog steeds, maar dan de leuke dingen die we samen deden. Hij heeft me zo hard laten vallen, wat hij niet zo ervaarde, dat er geen weg terug is. Petra, heel erg bedankt en ik hoop dat nog veel mensen de weg naar jouw praktijk weten te vinden. Ze zijn het waard!