Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
- Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
- Uw naam is niet verplicht ! laat deze leeg of vul anoniem in
- Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
113 berichten.
Carole schreef op 12 mei 2024
Petra is een zeer vakbekwame, betrokken en invoelende professional, die zowel inhoudelijk als praktisch helpt en coacht naar meer balans en een heel goed (zelf)inzicht. Haar specialistische kennis van narcisme heeft mij geholpen te beseffen hoe groot de invloed is van deze mensen. Haar tools werken en haar boek is een aanrader.
schreef op 22 april 2024
Petra, ik heb je boek gelezen en vond het nuttig, zowel qua inzicht in de situatie als qua praktisch advies. Het was verbijsterd om te lezen over bepaalde dingen waar ik mee geconfronteerd ben of die ik aanvoelde, maar die ik nog niet in de context van deze situatie kon plaatsen of interpreteren.
schreef op 6 maart 2024
Ik heb 1 sessie gehad met Petra maar merk al verandering in dat ik sterker in mijn schoenen sta en dat ik nu beter weet waar ik voor sta. Ik ben er nog niet helemaal maar ik kom steeds vaker voor mezelf op en stel meer grenzen. Dank je wel Petra.
Beheerdersantwoord van: Petra
Heel graag gedaan :-). We gaan nog wat stappen maken zodat je lekker stevig in je schoenen staat. Groetsels van Petra
Joyce schreef op 12 december 2023
Mijn eerste gesprek met Petra was al heel fijn. Zij begreep gelijk waar ik aan wil gaan werken en dat voelt zo gehoord. Ik ga zeker verder bij haar want een goede begeleiding is fijn en nodig in een relatie met iemand met narcistische trekjes. Mail van Joyce: "Hi Petra, Het gaat na jouw eerste gesprek heel goed. Ik weet niet wat er gebeurd is maar er heerst hier rust en ik geef mijn grenzen heel erg duidelijk aan en dat voelt zo goed. Heb met hem gesproken over de kooi waarin ik leef als hij thuis is en hij schrok daarvan. Ik heb hem laten weten dat ik mijn vrijheid heel er nodig heb en daarna is er iets veranderd. Veel rustiger in de relatie en ik kan mijn eigen ding doen maar ook samen."
Beheerdersantwoord van: Petra
Dank voor het mogen delen van je mail, Joyce. Wij gaan in 2024 weer verder waar we gebleven zijn. Warme groet van Petra
Sharill schreef op 31 oktober 2023
Wat is Petra toch een bijzonder mens! Ik kwam in 2016 voor het eerst bij Petra. Toen heeft ze mij ook al inzichten gegeven waar ik iets mee kon en de afgelopen jaren ook iets mee heb gedaan! Na zo lang aan mezelf te hebben gewerkt, kwam ik de liefde weer tegen. Helaas, na een relatie van 1,5 jaar en inmiddels getrouwd, kon ik zeggen tegen mezelf dat ik mezelf ben kwijtgeraakt. Dus ik had Petra haar hulp weer nodig! Voorzichtig wisten Petra en ik beide dat ik waarschijnlijk te maken had met een narcist en Petra weet dan ook precies hoe ze je moet helpen. Ik heb deze keer maar 4 sessies gehad bij haar. Maar door haar vragen en oefeningen, ben ik zoveel wijzer geworden en weet ik nu ook welke stappen ik moet zetten. Inmiddels ben ik gescheiden en mentaal zoveel sterker. Zij heeft mij laten zien hoe ik weer in mijn eigen kracht kan en mag staan. De sessies waren voor mij bevrijdend, verhelderend en bijzonder en ik raad een ieder aan om naar Petra te gaan. Zij zal je weer op het juiste pad sturen. Inmiddels weet ik dat mijn zoon ook naar haar toe wilt en dat doet mij heel erg goed! Petra, echt uit de bodem van mijn hart, dankjewel dat ik door jou en de gesprekken met jou, mezelf weer heb gevonden! Wie weet tot ziens....jij bent echt een mooi mens!
Beheerdersantwoord van: Petra
Beste Sharill, Dank je wel voor je mooie compliment en je oprechte verhaal; echt uit je hart geschreven. Als we de 'derde keer' contact hebben, ga je me vast vertellen dat je bereikt hebt, wat je wilt bereiken. Ik hoop dat het dan heel goed met je gaat. Het allerbeste voor jou en je zoon. Warme groetsels van Petra
Vincent schreef op 31 mei 2023
Na 4 sessies bij Petra voel ik me bevrijd van het narcistische juk dat ik mijn hele leven heb moeten meetorsen. Eerst was er haar diagnose (ja, je bent opgevoed door een supernarcist.) En toen volgde de behandeling van Petra. Het was geen vrijblijvend iets, want ze nam me meteen mee de diepte in. Het voelt zo bevrijdend. Al mijn remmingen en blokkades zijn opgeheven. Ik kan mijn leven nu vormgeven op mijn manier ipv vanuit het gitzwarte mensbeeld van de narcist. Ik raad een ieder aan, die in een toxische relatie zit met iemand met NPS (narcistische persoonlijkheidsstoornis), naar Petra te gaan. Alleen al de eerste sessie waarin verduidelijkt wordt in welke situatie je verkeert, werkt bevrijdend.
Beheerdersantwoord van: Petra
Beste Vincent, Dank voor je openhartige review. Dat is heel fijn voor de lezers/ lezeressen die de stap naar de therapeut overwegen. Zoals je weet mag ik als therapeut geen officiële diagnoses stellen, maar ik denk dan altijd maar aan het verhaal van het eendje: Het kwaakt als een eend, het loopt als een eend en het broedt als een eend. Wat zal het dan zijn? Vast geen aapje 🙂 Dat is met een narcist precies hetzelfde. Je kent de kenmerken van NPS en de effecten die het op jou heeft. Dus weet je wat er te doen is, om uiteindelijk helemaal jezelf te kunnen worden. Alle goeds, Vincent. We hadden mooie gesprekken!!! Petra
Patricia schreef op 10 mei 2023
In eerste instantie kwam ik bij Petra uit vanwege de scheiding van mijn narcistische ex. Ik liep elke keer tegen dezelfde frustraties en problemen aan en was al een aantal keer op het internet opzoek geweest naar advies en oplossingen. Met mijn huidige mediator en praktijkondersteuner vanuit de GGZ kwam ik echt geen stap verder. Wat een eye-opener is dit contact met Petra geweest, bevestigend, steunend, confronterend en vooral helend. Het Narcisme-herstel pakket was voor mij voldoende om de juiste handvatten met betrekking tot mijn ex en ons zoontje te kunnen ontvangen en gebruiken. Daarnaast hebben wij ook blokkades vanuit mijn eigen karakter behandeld en kan ik zeggen dat ik met 6 sessies echt een betere versie van mezelf heb gevonden. Ik ben nu zo meer mezelf dan hiervoor.. En daarvoor kan ik je nooit genoeg bedanken, Petra! Bedankt voor je gastvrijheid, de thee, de grapjes, de openbaringen, de steun en het setje vooruit. Mijn reis is nog niet voorbij en we houden zeker contact!
Roxanne schreef op 5 mei 2023
Het is nu enkele weken geleden dat ik voor het laatst bij je ben geweest. Na de laatste sessie was ik een paar dagen heel vermoeid maar voelde me wel goed. Een soort verhelderend en of ik iets kon loslaten. En dat is nog wel steeds aan het doorwerken. Ik heb me een paar weken heel goed gevoeld, sterk. Nu merk ik dat ik weer een terugval heb maar ik probeer met alle handvaten die jij me hebt geven, er weer sterker uit te komen. Het geeft niet dat ik dit nu heb; het mag en ik mag er zijn. Ben blij dat ik de stap heb genomen om met je in contact te komen want je hebt me echt geholpen. En hiervoor ben ik je heel dankbaar!
Beheerdersantwoord van: Petra
Dit klinkt echt goed! Wel zou ik je adviseren om nog één of twee sessies te boeken. Want waarom zou je het jezelf na al die jaren nog zo moeilijk maken? Je hebt nu 4 sessies uit het Narcisme herstelpakket gehad. Maar je hebt niet alleen te dealen met narcisme, je ex en de scheiding maar ook met een familiehistorie waarin het leven niet echt makkelijk was. Alle goeds en wie weet 'tot ziens'! Petra
schreef op 21 april 2023
Het heeft me erg geholpen om met Petra te praten. Ik merkte dat het stalkerige gedrag van mijn ex me bang maakt. Daarom had ik erg veel behoefte om met iemand te praten die gespecialiseerd is in narcisme. Slechts 1 sessie heeft al ontzettend geholpen om me gerust te stellen. Ik kreeg wat handige tips, mocht ik deze ex nog een keer tegenkomen. Op dit moment denk ik dat ik daar genoeg aan heb en anders weet ik waar ik weer zal aankloppen voor een vervolg!
Beheerdersantwoord van: Petra
Heel graag gedaan. Terugkomen voor een APK is altijd goed. Je weet me te vinden 🙂 !! Warme groet, Petra
Natalie schreef op 12 oktober 2022
Ik ben Petra tegen gekomen tijdens een studie die wij volgden. We raakten in gesprek en zij maakte gelijk een juiste inschatting van de Narcistische relatie waar ik in zat. Daarbij hebben haar boek tezamen met coaching mij de ogen geopend. Daarna heeft Petra me op de juiste weg gezet om te scheiden met alle nare afwikkelingen. Steeds kon ze voorspellen hoe het zou gaan. Petra is met recht een expert in narcisme en haar boek is een aanrader. Ze was een ? op mijn pad.
Beheerdersantwoord van: Petra
Wat een narigheid, hè, Natalie! Het is niet leuk om een ander de ogen te openen maar ik kon de ellende ook niet aanzien. Graag gedaan en weet dat het leven, na Mister N, alleen maar weer beter gaat worden. Liefs Petra
Renée van den Berg schreef op 6 oktober 2022
'Het wordt ooit anders. Het kan niet slechter of erger worden, Renée. Je hebt alleen maar te winnen'. En toen wist ik dat ik bij jou op de juiste plek was beland. Ik wil je nogmaals dankzeggen voor alles wat je voor mij hebt gedaan. Een lieve en heel dankbare groet van Renée
Beheerdersantwoord van: Petra
Heel graag gedaan, Renée. Je gaat nu een nieuwe levensfase in. Dat gaat je zeker lukken. Hartelijks van Petra
Elise schreef op 10 september 2022
Ik kan iedereen een bezoekje aan Petra aanraden. Na tijden zoeken naar een goede hulpverlener, wist zij eindelijk in één sessie de vinger op de zere plek te krijgen. Daarna hebben we één voor één oorzaken aangepakt: angst, onzekerheid, stilzijn, ... Petra kiest per persoon en per sessie de juiste methode. Therapie zoals het bedoeld is. Voor het eerst in mijn leven is er echt rust van binnen en ik denk niet dat dat was gelukt zonder Petra. Nu durf ik mijn stem te laten horen en weet ik beter wat ik waard ben. En er was humor, iets wat voor mij op zichzelf genezend is, naast de nodige jankmomenten. Niet onbelangrijk: Petra is ook gewoon een leuk mens 😀
Beheerdersantwoord van: Petra
Dank voor je mooie bericht. Daar ben ik erg blij mee. Ik heb de gesprekken ervaren als intens en mooi met fijne hilarische momenten. Succes met je nieuwe pad en ik wens jou en je gezin alle goeds. En voor een APK-tje weet je me altijd weer te vinden. Warme groetsels van Petra
Bea van der Linden schreef op 5 september 2022
Workshop Familieopstellingen 4 september 2022: Ik vind het geweldig hoe in de familieopstelling binnen heel korte tijd de essentie duidelijk wordt. Het voelt alsof de familieleden aanwezig zijn en zelf aan het woord zijn. Petra bereidt het formuleren van de hulpvraag heel zorgvuldig voor met degene die een hulpvraag inbrengt.
Beheerdersantwoord van: Petra
Beste Bea, We hadden een prachtige, inzichtgevende opstelling! Dank voor je vertrouwen 🙂 Groetjes van Petra
R. M. schreef op 28 juni 2022
28-6-2022 Dit is hoe hulpverlening hoort te zijn!! Petra heeft veel ervaring met verschillende therapeutische methodes waardoor ze, samen met de hulpvrager, gauw bij de wortel is van de hulpvraag. Na slechts 4 behandelingen heb ik al geen behoefte meer aan therapie en dat ervaar ik als positief! Onze sessies werken goed! Ik pas dagelijks toe wat ik van je heb geleerd en ik voel me echt los komen van het narcistische misbruik. Bedankt voor wie je bent! Je bent een wijs en oprecht mens! Je hebt veel moois gedeeld met mij en ik vond onze tijd samen heel waardevol! Petra, dank voor je oprechte aandacht tijdens de sessies. Nog elke dag pluk ik de vruchten van de inzichten die we samen ontdekten. Ik kom los van het misbruik en word steeds meer wie ik ben doordat jij mij hebt geholpen dat te laten zien! Lieve groet, R.
W B schreef op 1 april 2022
01-04-2022 Petra heeft mij vooral veel inzicht gegeven in de emoties die ik voel. Deze zijn ontstaan door mijn opvoeding en de relatie met mijn narcistische ouders. Veel daarvan hoort ook niet bij mij maar bij hen. Ik ben dan ook door Petra's sessies veel dichter bij mezelf gekomen. Daarnaast heb ik ook handvatten gekregen om met het narcisme van mijn moeder om te gaan. Dit alles heeft mij veel sterker gemaakt en ik ga er vanuit dat dit gevoel alleen maar blijft groeien. Dank hiervoor Petra.
Beheerdersantwoord van: Petra
Heel graag gedaan en dank voor je fijne review. Dat helpt anderen weer over de drempel van de therapeutenpraktijk!!! Alle goeds en een warme groet! Petra
Ellen schreef op 27 januari 2022
27-1-2022: Ben ik nou gek? is een boek vol duidelijkheid; precies wat je nodig hebt als je in een netwerk van narcistische mishandeling verstrikt zit. Vooral de twijfel die je wordt aangepraat dat het aan jou ligt, herken ik nu niet alleen meer in mijn eigen gezin en familie, maar ook daarbuiten. Ik ben in staat om anderen hier weer mee verder te helpen. De kennis die Petra je geeft dringt diep door en blijft hangen. Ook na jaren blijkt het een verandering teweeg gebracht te hebben in je eigen systeem die je nooit meer wordt afgepakt. Het maakt je sterker en dit gevoel groeit alleen maar door de jaren heen. Dank je wel Petra, voor het delen van je kennis over narcisme!
W T schreef op 15 oktober 2021
Petra schept een klimaat waarbinnen je je vrij snel vertrouwd voelt om volledig jezelf te zijn. Zij heeft mij vanuit haar ervaring met narcisme en haar kennis daarover bewust kunnen maken van de dynamiek waarin ik verstrikt was geraakt binnen mijn vorige relatie maar ook met mijn familie. Ik vond het erg verhelderend om me hiervan bewust te worden en zij heeft mij mooie handvaten gegeven hoe hier mee om te gaan. Petra Bedankt!! Je doet fantastisch werk!
A&K schreef op 15 september 2021
Met z’n tweeën in relatietherapie gegaan bij Petra. Dankzij Petra begrijpen we nu dat wij jarenlang elkaars liefdestaal niet hebben gesproken. Dankzij haar hebben wij dit inzicht gekregen en gaat onze relatie nu beter dan ooit te voren. Dankjewel, Petra, voor deze heel fijne eye opener.
Barbara schreef op 20 augustus 2021
Eigenlijk wisten we het allemaal wel. bij ieder ging het bekende belletje wel ergens en zijn we ons onbewust bewust dat we niet écht gek zijn. Als we serieus gek waren, had niemand van ons het boek "Ben ik nou gek?"gekocht of gelezen.Dan waren we nooit in een stoel bij Petra beland.... Narcisme is een ongelooflijk geraffineerd iets. Als je er mee te maken krijgt, gaat zelfs een kundig mensenkenner aan zichzelf twijfelen. En dan is iemand als Petra waardevol. Die geeft je het zetje, de tip, de spiegel die je nodig hebt om die twijfel uit te lachen en jezelf weer in je kracht te manouvreren. Ik ben blij dat ik het boek heb gelezen en met Petra gepraat. Ik ben er weer....
Sylvia schreef op 30 april 2021
Dankjewel voor de sessie EFT tapping. Ongelooflijk, binnen een kwartiertje geen verdrietig gevoel meer ervaren.