Hulp bij narcisme

Om los te komen van de ziekmakende  invloed van de narcist is hulp bij narcisme onontbeerlijk. Dat lukt je vrijwel niet alleen. Natuurlijk kan je je goed inlezen en vaak de aha- erlebnis ervaren maar je de tools eigen maken en het daadwerkelijk verwerken gaan nu eenmaal sneller met therapie. Mag ik je adviseren om een therapeut te vinden met een echte specialisatie narcisme? Helaas heb ik namelijk moeten ervaren dat hulp bij narcisme door reguliere therapeuten en psychologen meer schade berokkent dan probleemoplossend werkt.

Ik vind het ook belangrijk om inzicht te geven in de eigen rol. Waarom heb je ooit voor deze Narcistische partner gekozen en/of hoe ben je in deze problematiek verzeild geraakt? Dit vertelt veel over jezelf en over je begeleiding van je kinderen. Als je op deze vraag je antwoorden op hebt gevonden, kan je werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Het mooiste wat je dan kan worden is jezelf.

Handboek Ben ik nou gek?

Voor mijn onderzoek sprak ik met ervarings- deskundigen, therapeuten en psychologen en ik deed literatuuronderzoek. Alle informatie heb ik gebundeld in het handboek ’Ben ik nou gek? De invloed van de narcistische ouder op kind en partner’. Het is een boek geworden met veel adviezen en herkenningslijsten en met “Tien gouden tips” voor de ex-partner van de narcist. Hiermee kan je de psychische schade bij het kind te minimaliseren. Het boek is echt een aanrader voor ex-partners in de moeilijke scheidingsperiode. Zij kunnen een steuntje in de rug, of desgewenst “een rots in de branding”, wel gebruiken.

Het boek is online te bestellen. Op deze site duid ik voor het leesgemak de narcist aan als mannelijk. Echter 25% van de narcisten zou vrouwelijk zijn.

Voor mijn onderzoek sprak ik met ervarings- deskundigen, therapeuten en psychologen en ik deed literatuuronderzoek. Alle informatie heb ik gebundeld in het handboek ’Ben ik nou gek? De invloed van de narcistische ouder op kind en partner’. Het is een boek geworden met veel adviezen en herkenningslijsten en met “Tien gouden tips” voor de ex-partner van de narcist. Hiermee kan je de psychische schade bij het kind te minimaliseren. Het boek is echt een aanrader voor ex-partners die hulp bij narcisme, of desgewenst “een rots in de branding”, kunnen gebruiken in de moeilijke scheidingsperiode.

Stappenplan bij de scheiding

In de Praktijk heb ik inmiddels mogen ervaren dat het wenselijk is dat de cliënt(e) een sessie boekt voordat de cliënt(e) kenbaar maakt  aan de narcist dat hij/zij wil scheiden. Door namelijk voorwerk te verrichten zijn de nare effecten voor jezelf en de kinderen te minimaliseren.