Typisch De Rots

Humor en persoonlijke aanpak

Het is een belangrijke en essentiële voorwaarde om met mijn cliënten een vertrouwensband te krijgen. In de sessies ben ik respectvol en empatisch en soms zelfs warm provocerend, waar dat mogelijk, gewenst en ook effectief is. Indien het gesprek het toelaat kan wat humor ook wonderen doen om enigszins luchtigheid voor de cliënt(e) in te brengen.

Er wordt bijvoorbeeld gelachen om de absurditeit van bepaalde vastgeroeste ideeën, gewoonten, overlevingsstrategieën en ervaringen. De reacties van mijn cliënten stimuleren mij in het toepassen van de psychodynamische technieken, in combinatie met mijn persoonlijke aanpak. Hierbij zijn humor, vertrouwen, inlevingsvermogen en mijn levenservaring behoorlijk tekenend voor mij aanpak.

Lees ook eens de reacties van cliënten in het gastenboek op deze site.

Mijn slogan is dat ik ‘De Rots in jouw branding wil zijn’. ‘Een rots? Je bent een kei!’  zei een cliënte onlangs. Best fijn om te horen!

Praktijk De Rots is ervaren wat jij nodig hebt

  • Een persoonlijke aanpak en nieuwe inzichten
  • Therapiesessies met effectieve technieken
  • Coaching bij het vinden van jouw eigen krachten
  • Vaardigheden die je direct kan toepassen
  • Sessies die ook ’s avonds en op zaterdag mogelijk zijn
  • Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig
  • Therapie met vergoeding door jouw aanvullende verzekering
  • Coaching is vaak aftrekbaar voor de belasting

Individuele therapie èn voor relatie-, gezins- en kindertherapie.

Tevens ben ik in 2022 afgestudeerd in familieopstellingen.

Omgeving en overnachten

Mijn praktijk bevindt zich in een sfeervol chalet op een recreatiepark in het Groene Hart. In deze veilige omgeving zal de cliënt(e) zich snel op zijn gemak voelen.

Sommige cliënten komen wat eerder naar mijn praktijk om, voorafgaand aan de sessie, langs het mooie riviertje de Kromme Mijdrecht te lopen. Zodoende kan de cliënt(e) helemaal tot zichzelf te komen en zich alvast concentreren op het gesprek.

Natuurlijk is het ook fijn om na de sessie nog even wat tijd in te plannen. Met een wandeling kan de cliënt(e) dat wat besproken is, nog even goed laten bezinken, voordat de alledaagse drukte weer de aandacht vraagt.