Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
- Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
- Uw naam is niet verplicht ! laat deze leeg of vul anoniem in
- Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
104 berichten.
Anoniem heeft geschreven op 4 juli 2020
Op het moment is het voor mij gelukkig niet meer nodig een vervolgsessie te boeken. Ik heb echt ontzettend veel gehad aan de therapie en sta heel erg sterk in mijn schoenen. Ik kan mijn emoties veel beter hanteren en kan tegenwoordig echt naar mezelf kijken wat ik wel en niet wil; wat mijn grenzen zijn en waar ik mij wel en niet goed bij voel (en daar ook naar handelen!). Dank daarvoor! Mocht ik in de toekomst behoefte hebben neem ik zeker contact met je op! Ik zou eenieder je aanraden!
Anoniem heeft geschreven op 12 mei 2020
Ik ben opgevoed in een gezin met een narcistische moeder. Ik ben nu inmiddels een volwassen vrouw van 30 jaar die nog altijd onder invloed stond, met alles. Na een nare periode heb ik het contact met mijn moeder verbroken. De realisatie, het verdriet, de rouw, de angst die dat met zich meebracht was te veel om zelf mee om te kunnen gaan. Petra heeft mij onwijs goed geholpen. Ze heeft me geholpen mijzelf te ontdekken, mijn eigen ik te vinden, waar sta ik voor, wat wil ik uit het leven? Niet alleen op het gebied van mijn moeder heeft ze mij kunnen helpen, maar ook met inzichten in mijn relatie. Petra luistert, geeft feedback op een prettige manier, is kritisch waar nodig en geeft je duidelijke handvatten en daarnaast helemaal de ruimte om te ontdekken wat je ergens bij voelt, denkt en zelf vindt. Ze is een ontzettend fijne gesprekspartner, iemand waar je je veilig bij voelt. Het aangeraden boek over de liefdestalen hebben ik en mijn vriend gelezen. Het boek is erg interessant en geeft veel nieuwe inzichten. Ik ben je dankbaar voor je hulp, de kracht die je me hebt gegeven waardoor ik weer met beide benen op de grond sta, mijzelf accepteer en durf te zijn wie ik wil zijn! Ik ervaar een zekerheid waarvan ik nooit had durven dromen, ik ben niet meer afhankelijk en durf voor mezelf te kiezen en dat is wat mij betreft het mooiste cadeau wat iemand kan krijgen, dankjewel!!
Marisca heeft geschreven op 15 maart 2020
Petra, bedankt voor jouw hulp en luisterend oor. De gesprekken die ik met je heb gehad hebben mij enorm op weg geholpen waardoor het voelt alsof ik nu ‘geland’ ben en weer kan genieten van het leven. Dank je wel!
Anoniem heeft geschreven op 5 februari 2020
Tijd om de laatste resten ongemak van de 'opvoeding' van een narcistische moeder weg te halen, nu ze op leeftijd - 83 jaar en zonder partner - de hele trukendoos weer openmaakt. Ik ben 62 jaar en wil fijne jaren tegemoet zien, met mijn kinderen en kleinkinderen, zonder een zwaar verantwoordingsgevoel en schuldgevoel naar mijn moeder. Want dat is toch een van de meest verbazingwekkend aspect dat, ondanks hoe gevoelloos je als kind bent behandeld door een narcistische moeder (ouder/partner), er een verantwoordelijkheids- en schuldgevoel kan blijven bestaan. Na twee gesprekken bij Petra is de angel eruit. Ik ben me weer bewust van mijn grenzen. Ik weet hoe en waar ik wel de verantwoordelijkheid voor neem. Heel fijn, Petra! Dankjewel voor de ondersteuning hierbij....
Susanne heeft geschreven op 20 januari 2020
Lieve Petra, ten eerste wil ik je complimenteren voor je geweldige boek! Echt een aanrader voor iedereen die slachtoffer is van narcistisch misbruik. Ten tweede wil ik je bedanken voor ons gesprek van laatst. Jij hebt mij net dat laatste zetje gegeven waardoor ik mijn zoektocht naar erkenning heb gestaakt en waardoor mijn weg naar onafhankelijkheid vrij is gemaakt. Dank je wel! ♥ ♥ ♥
Jeroen heeft geschreven op 29 november 2019
Beste Petra, Dank je wel voor de sessie van afgelopen dinsdag! Het heeft mij veel gebracht en ik voel mij sindsdien verlost van een groot schuldgevoel. Heb die nacht veel gereflecteerd en nog vele emoties ervaren. Zo ook gisteren overdag. Ik voel mij gesterkt “vanuit mijn buik” en minder belast met angst om te falen. Het voelt goed om te vertrouwen op hetgeen ik voel en van daaruit te handelen. Wil hier nu graag zelf mee aan de slag en de komende periode zelf gaan ervaren hoe het me vergaat. Mocht ik gaan ervaren dat ik nog meer heb aan te pakken met jouw hulp, dan zal ik je daarvoor direct benaderen. Voor nu nogmaals heel veel dank.
Anoniem heeft geschreven op 1 september 2019
Met heel veel dank aan Petra, sta ik nu veel sterker in mijn schoenen. Ik ben bovendien de rots in de branding voor mijn dochter. Ik wacht niet meer bang af tot er weer iets komt, maar ga in de actiemodus en neem zelf de regie.
Anoniem heeft geschreven op 14 augustus 2019
Na jaren op zoek te zijn geweest naar mijzelf, mijn achtergrond en vooral ook mijn valkuilen zoals pleasegedrag, faalangst, energie-lek, onderpresteren, boosheid etc. heb ik uiteindelijk het boek 'Ben ik nou gek' gelezen. Het boek is een bevestiging van mijn gevoel over opgroeien in een narcistisch gezin (moeder). Na 2 sessies bij Petra (en daarvóór al vele psychologen) heb ik nu eindelijk rust gevonden in mijzelf. Ik ben emotioneel in evenwicht en ik ben vooral weer in verbinding met mijzelf, mijn dierbaren en de wereld om mij heen. Hier kan ik gelukkig verder mee. Ik gun het iedereen. Heb mijzelf en mijn energie weer terug. Bedankt voor de inzichten Petra!
heeft geschreven op 25 juli 2019
Met het oog op een belangrijk gesprek, waar mijn narcistische ex ook bij aanwezig zou zijn, was ik last-minute op zoek naar gespecialiseerde hulp om mij voor te bereiden op deze confrontatie. Petra heeft mij stap voor stap meegenomen in het aankomende gesprek. D.m.v. speciale technieken werd ik mij o.a. bewust van mijn eigen rol in het geheel. De sessie met Petra heeft mij de rust gegeven die ik nodig had en heeft ervoor gezorgd dat ik zelfverzekerd het gesprek met mijn ex kon aangaan. Bedankt, Petra!
Anoniem heeft geschreven op 25 juni 2019
Na jarenlange worsteling van het hebben van een narcistische moeder, nare jeugd, en alle problematiek daar om heen, zie ik het leven weer zonnig in. Door twee bezoeken aan Petra, is de donkerte in mij weg, en heb ik dingen kunnen accepteren. Zij heeft mij tools geleerd, die ik nog gebruik, en zij heeft mij geleerd dat ik alles waard ben. Eindelijk na al die jaren zijn mijn wonden geheeld, van het hebben van een narcistische ouder.
Anoniem heeft geschreven op 12 maart 2019
Al na 1 sessie heeft een mentale 'aardverschuiving' plaatsgevonden. De stress van mijn relatiebreuk met een narcist had een negatieve uitwerking op mijn zwangerschap, maar na de sessie voelde ik meteen een soort berusting. Een paar dagen erna is mijn baby uit stuitligging gedraaid en ligt nu goed (wat blijkbaar zeldzaam is in de laatste weken van de zwangerschap!) Ik ben enorm opgelucht en zie de bevalling en alles daaromheen nu veel positiever tegemoet. Ik kijk uit naar wat de volgende sessies nog gaan brengen.
Anoniem (naam bekend bij Petra) heeft geschreven op 17 januari 2019
Dit boek "Ben ik nou gek?" heeft mij de ogen geopend. Hoe ingrijpend, pijnlijk en verwoestend deze relaties op je(zelf) zijn. Het gaat van zelftwijfel tot zelfdestructie. Ik heb het allemaal meegemaakt en was er klaar mee. Na het boek heb ik meteen therapiesessies gevolgd bij Petra, waarmee ik mijzelf leerde te helen. What has gone bad rapidly, had gone up rapidly. (met behulp van Petra) Leer je (hoog)gevoelige empathische zelf te beschermen en leer te delen met de juiste mensen zodat je gezamenlijk groeit in plaats van dat je jezelf of je bron laat leegroven door roofdieren..... Succes PS zodra de ander je aan jezelf laat twijfelen.... "be aware"... want relaties, ook die met jezelf, zijn gebouwd op (zelf) respect & (zelf) vertrouwen.
Anoniem heeft geschreven op 11 januari 2019
Een cadeau voor jezelf! Na jarenlang rondgezwommen te hebben in een fuik van mijn narcistische vader en zus, liet Petra mij zien dat ik de baas ben over mijn leven. Al na 3 sessies vielen de stukjes op hun plek en leerde ik om mezelf te zijn. Schuld en schaamte heb ik aan hen teruggegeven. Een bevrijding! Ik ben je heel dankbaar!
Anoniem heeft geschreven op 15 november 2018
Door het lezen van je boek en het werken in twee sessies heb ik een hoop duidelijkheid gekregen. In de eerste plaats dat ik niet gek ben! En ook in wat voor doolhof een mens verzeild kan raken. De handvatten voor het contact met mijn dochter (als ze ooit nog contact wil) geven mij het gevoel dat ik op de best mogelijke manier me daarop kan richten. Ondanks de pijnlijke situatie geeft dat me toch de nodige gemoedsrust. Heel veel dank!
anoniem heeft geschreven op 26 september 2018
Lieve Petra, Je hebt jezelf overbodig gemaakt, wat dan weer het mooiste compliment is voor iemand met jouw beroep. Heel erg bedankt voor de heldere/nieuwe kijk die je me hebt gegeven.
Marieke heeft geschreven op 25 september 2018
Vier sessies met prachtige inzichten en goeie handvatten! Met Petra heb ik een paar fijne oefeningen gedaan en rituelen om afscheid te nemen van het verleden en met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan. Het treiteren is al jaren aan de gang en zal nooit ophouden. Heel naar en erg vermoeiend. Maar de kern van Petra's aanpak geeft mij zeer veel kracht. De angst voor mijn ex-man is inmiddels weg. De zorgen over de kinderen blijven. Juist door hen met liefde en aandacht op te voeden in mijn deel van de tijd met hen, voel ik dat ik hen een stevige basis meegeef voor het leven. Wat een mooi werk doe jij, Petra. Dankbaar voor je tijd en aandacht!
Yolanda heeft geschreven op 12 september 2018
Na mijn eerste bezoek aan Petra ging er een knop om. Ik was heel verbaasd; het ging hier100% over mij. Eigenlijk bizar dat ik dat zo ben afgeleerd, na een ruim 30 jarige relatie. Ik besefte me dat alles nu om mij draait. Ik kan veranderen en dingen in ander perspectief zien. Hiervoor moet ik afscheid nemen van mijn oude, meegaande ik en grenzen stellen. Ik heb mijn gekleurde bril en mijn mantel der liefde afgedaan, ontzettend confronterend en pijnlijk. Ik heb afscheid genomen van mijn lege huwelijk, van de man die hij in mijn gedachten was. Ik herken mijn eigen aandeel in het groeien van zijn narcisme. Ik paste me aan, zo gewoon.....Zo bijzonder, hij heeft het nooit gezien.....Ik kan gelukkig alleen verder, weg met alle ballast en negatieve energie. Mijn weg naar volledig herstel is ingezet en ik ben Petra dankbaar voor de deur die zij heeft opengemaakt.
Barbara heeft geschreven op 10 september 2018
Lieve Petra, dankjewel wat je voor ons hebt betekend door de relatietherapie. Je hebt ons samen op een fantastische manier verder geholpen. Als we later nog graag eens willen komen, weten we je te vinden. Dat vind ik een fijne, veilige gedachte.
Amanda heeft geschreven op 7 september 2018
Petra, Bedankt voor de fijne middag en goede, diepe nieuwe inzichten. Tip: Lees haar boek "Ben ik nou gek?"
Miranda heeft geschreven op 27 augustus 2018
Na mijn eerste bezoek aan Petra ging er een knop om. Ik was heel verbaasd; het ging 100% over mij. Eigenlijk bizar dat ik dat zo ben afgeleerd na een ruim 30 jarige relatie. Ik besefte me dat alles nu om mij draait Ik kan veranderen en dingen in ander perspectief zien. Hiervoor moet ik afscheid nemen van mijn oude, meegaande ik, grenzen stellen. Ik heb mijn gekleurde bril en mijn mantel der liefde afgedaan, ontzettend confronterend en pijnlijk. Ik heb afscheid genomen van mijn lege huwelijk, van de man die hij in mijn gedachten was. Ik herken mijn eigen aandeel in het groeien van zijn narcisme. Ik paste me aan, zo gewoon.....Zo bijzonder, hij heeft het nooit gezien... Ik kan gelukkig alleen verder, weg met alle ballast en negatieve energie. Mijn weg naar volledig herstel is ingezet en ik ben Petra dankbaar voor de deur die zij heeft opengemaakt.