Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
- Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
- Uw naam is niet verplicht ! laat deze leeg of vul anoniem in
- Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
114 berichten.
Anoniem schreef op 12 maart 2019
Al na 1 sessie heeft een mentale 'aardverschuiving' plaatsgevonden. De stress van mijn relatiebreuk met een narcist had een negatieve uitwerking op mijn zwangerschap, maar na de sessie voelde ik meteen een soort berusting. Een paar dagen erna is mijn baby uit stuitligging gedraaid en ligt nu goed (wat blijkbaar zeldzaam is in de laatste weken van de zwangerschap!) Ik ben enorm opgelucht en zie de bevalling en alles daaromheen nu veel positiever tegemoet. Ik kijk uit naar wat de volgende sessies nog gaan brengen.
Anoniem (naam bekend bij Petra) schreef op 17 januari 2019
Dit boek "Ben ik nou gek?" heeft mij de ogen geopend. Hoe ingrijpend, pijnlijk en verwoestend deze relaties op je(zelf) zijn. Het gaat van zelftwijfel tot zelfdestructie. Ik heb het allemaal meegemaakt en was er klaar mee. Na het boek heb ik meteen therapiesessies gevolgd bij Petra, waarmee ik mijzelf leerde te helen. What has gone bad rapidly, had gone up rapidly. (met behulp van Petra) Leer je (hoog)gevoelige empathische zelf te beschermen en leer te delen met de juiste mensen zodat je gezamenlijk groeit in plaats van dat je jezelf of je bron laat leegroven door roofdieren..... Succes PS zodra de ander je aan jezelf laat twijfelen.... "be aware"... want relaties, ook die met jezelf, zijn gebouwd op (zelf) respect & (zelf) vertrouwen.
Anoniem schreef op 11 januari 2019
Een cadeau voor jezelf! Na jarenlang rondgezwommen te hebben in een fuik van mijn narcistische vader en zus, liet Petra mij zien dat ik de baas ben over mijn leven. Al na 3 sessies vielen de stukjes op hun plek en leerde ik om mezelf te zijn. Schuld en schaamte heb ik aan hen teruggegeven. Een bevrijding! Ik ben je heel dankbaar!
Anoniem schreef op 15 november 2018
Door het lezen van je boek en het werken in twee sessies heb ik een hoop duidelijkheid gekregen. In de eerste plaats dat ik niet gek ben! En ook in wat voor doolhof een mens verzeild kan raken. De handvatten voor het contact met mijn dochter (als ze ooit nog contact wil) geven mij het gevoel dat ik op de best mogelijke manier me daarop kan richten. Ondanks de pijnlijke situatie geeft dat me toch de nodige gemoedsrust. Heel veel dank!
anoniem schreef op 26 september 2018
Lieve Petra, Je hebt jezelf overbodig gemaakt, wat dan weer het mooiste compliment is voor iemand met jouw beroep. Heel erg bedankt voor de heldere/nieuwe kijk die je me hebt gegeven.
Marieke schreef op 25 september 2018
Vier sessies met prachtige inzichten en goeie handvatten! Met Petra heb ik een paar fijne oefeningen gedaan en rituelen om afscheid te nemen van het verleden en met vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan. Het treiteren is al jaren aan de gang en zal nooit ophouden. Heel naar en erg vermoeiend. Maar de kern van Petra's aanpak geeft mij zeer veel kracht. De angst voor mijn ex-man is inmiddels weg. De zorgen over de kinderen blijven. Juist door hen met liefde en aandacht op te voeden in mijn deel van de tijd met hen, voel ik dat ik hen een stevige basis meegeef voor het leven. Wat een mooi werk doe jij, Petra. Dankbaar voor je tijd en aandacht!
Yolanda schreef op 12 september 2018
Na mijn eerste bezoek aan Petra ging er een knop om. Ik was heel verbaasd; het ging hier100% over mij. Eigenlijk bizar dat ik dat zo ben afgeleerd, na een ruim 30 jarige relatie. Ik besefte me dat alles nu om mij draait. Ik kan veranderen en dingen in ander perspectief zien. Hiervoor moet ik afscheid nemen van mijn oude, meegaande ik en grenzen stellen. Ik heb mijn gekleurde bril en mijn mantel der liefde afgedaan, ontzettend confronterend en pijnlijk. Ik heb afscheid genomen van mijn lege huwelijk, van de man die hij in mijn gedachten was. Ik herken mijn eigen aandeel in het groeien van zijn narcisme. Ik paste me aan, zo gewoon.....Zo bijzonder, hij heeft het nooit gezien.....Ik kan gelukkig alleen verder, weg met alle ballast en negatieve energie. Mijn weg naar volledig herstel is ingezet en ik ben Petra dankbaar voor de deur die zij heeft opengemaakt.
Barbara schreef op 10 september 2018
Lieve Petra, dankjewel wat je voor ons hebt betekend door de relatietherapie. Je hebt ons samen op een fantastische manier verder geholpen. Als we later nog graag eens willen komen, weten we je te vinden. Dat vind ik een fijne, veilige gedachte.
Amanda schreef op 7 september 2018
Petra, Bedankt voor de fijne middag en goede, diepe nieuwe inzichten. Tip: Lees haar boek "Ben ik nou gek?"
Miranda schreef op 27 augustus 2018
Na mijn eerste bezoek aan Petra ging er een knop om. Ik was heel verbaasd; het ging 100% over mij. Eigenlijk bizar dat ik dat zo ben afgeleerd na een ruim 30 jarige relatie. Ik besefte me dat alles nu om mij draait Ik kan veranderen en dingen in ander perspectief zien. Hiervoor moet ik afscheid nemen van mijn oude, meegaande ik, grenzen stellen. Ik heb mijn gekleurde bril en mijn mantel der liefde afgedaan, ontzettend confronterend en pijnlijk. Ik heb afscheid genomen van mijn lege huwelijk, van de man die hij in mijn gedachten was. Ik herken mijn eigen aandeel in het groeien van zijn narcisme. Ik paste me aan, zo gewoon.....Zo bijzonder, hij heeft het nooit gezien... Ik kan gelukkig alleen verder, weg met alle ballast en negatieve energie. Mijn weg naar volledig herstel is ingezet en ik ben Petra dankbaar voor de deur die zij heeft opengemaakt.
Stella schreef op 21 juli 2018
Met hulp van Petra keek ik naar mezelf. Na de eerste keer kon ik onder ogen zien hoe leeg mijn huwelijk was. Het sprookje van huwelijk en partner heb ik zelf gecreëerd en zo lang in stand gehouden. Het proces van afsluiten en wegdoen is confronterend, pijnlijk en frustrerend maar voor mij absoluut noodzakelijk om verder te kunnen. één groot voordeel: alle energie die ik stopte in mezelf aanpassen, wegcijferen, inleven en grenzeloos zijn houd ik nu over!
Erica schreef op 2 juli 2018
Vandaag voor het eerst bij je geweest. Het was gelijk al een openbaring. Ik ben al bij zoveel psychologen geweest, na 16 jaar met een narcistische man te zijn geweest en inmiddels al 4 jaar uit elkaar te zij , dacht ik tot vandaag: ik kom hier nooit meer overheen: ik kom nooit meer van deze man af. Ik ben er nog niet, maar ik heb de eerste stap is gezet. Voor het eerst in 4 jaar voel ik dat ik eindelijk op de goede weg zit! Dank je wel, Petra!
Anita schreef op 27 mei 2018
Bij narcisten dacht ik vroeger aan mensen als Hitler, mensen zonder gevoel en geweten. Toen een psychologe mij zei dat mijn partner een narcist was, dacht ik: "nee, dit kan niet, niet de man waarvan ik houd". Ik vond zijn gedrag soms egocentrisch en zijn op- en aanmerkingen kwamen keihard binnen. Maar als kind had ik altijd al te horen gekregen dat ik zoveel huilde en zo overgevoelig was dat ik het voor lief nam. Ik heb zo vaak gehoord dat het aan mij lag, dat ik labiel was, niet spoorde dat ik het ging geloven. Ook toen hij me genadeloos inruilde voor iemand die hij een paar uur kende veranderde daar niet veel aan. Ik was niet goed, hij was al meer dan de helft van onze relatie ongelukkig met mij. Hij was geen vreemdganger, hij was geen loser. Hierna ben ik gaan lezen over narcisme en alle kwartjes vielen op zijn plaats. Bijna alles wat ik las had ik meegemaakt. Toch bleef er ongeloof. Ongeloof dat hij dit allemaal met mij had gedaan en dat ik het had laten gebeuren. Of lag het toch aan mij? Was ik uiteindelijk de narcist of spoorde ik toch niet? Ik kwam er niet uit. Ik ben gaan speuren op het internet en kwam de praktijk van Petra tegen. Gespecialiseerd in het loskomen van een narcistische partner. Dat sprak me heel erg aan. Na de eerste sessie had ik zo mijn vraagtekens, maar ik ben heel blij dat ik ben doorgegaan. Ik heb heel veel over mezelf geleerd. Wat waren terugkomende valkuilen in mijn leven? Hoe kan ik hier beter mee omgaan? Soms heftig, maar wel herkenbaar. 2 jaar na het stranden van mijn relatie kan ik zeggen dat ik beter in mijn vel zit. Ik kan weer genieten van dingen doen, voor het eerst in 2 jaar een paar dagen naar het buitenland gedurfd. Ik weet nu dat ik de sterke persoon binnen mijn relatie was en niet hij. Ik ben trots op wat ik zelfstandig heb bereikt. Vroeger had ik nooit kunnen denken dat ik het "alleen" zou redden. Ik heb een huis gekocht, ik heb lieve vrienden bij wie ik mag zijn wie ik ben, ik ben gezond en heb een baan. Wat wil een mens nog meer? Via vrienden hoor ik dat de relatie van mijn ex-partner gestrand is en dat hij de klok terug wil draaien. Maar ik hoor ook dat hij zijn versie van het hele verhaal vertelt, zonder verantwoording te nemen voor zijn eigen gedrag. Ook in de relatie met die andere vrouw lag alles aan haar. Ik mis hem nog steeds, maar dan de leuke dingen die we samen deden. Hij heeft me zo hard laten vallen, wat hij niet zo ervaarde, dat er geen weg terug is. Petra, heel erg bedankt en ik hoop dat nog veel mensen de weg naar jouw praktijk weten te vinden. Ze zijn het waard!
E schreef op 13 april 2018
Tijdens het lezen van boeken vielen me de schellen van de ogen en ben ik direct in contact getreden met Petra. Op zoek naar patronen in mezelf, waar komt mijn gedrag vandaan, waar moet ik op letten in de omgang met mijn ex vooral in combinatie met onze dochter. Veel geleerd, veel emoties, veel naar mezelf kijken. Dank je wel voor het meegeven van richting!
Sharon schreef op 3 maart 2018
Ik heb je boek al bijna uit, echt interessant, hóór! Zo aangrijpend ook, die uitspraken van de kinderen! Ik ben er nu achter gekomen, dat mijn vader, mijn broer, mijn exman en mijn exvriend narcisten zijn en mijn moeder een opeisende... Zelfs een "vriendin" is er één. Met dat kontakt ben ik kort geleden gestopt. Interessant ook hoe het komt, dat je in zo een relatie verstrikt raakt! Gelukkig ben ik er sterker van geworden.
Iris schreef op 3 maart 2018
Enkele jaren geleden ben ik gescheiden van mijn narcistische exgenoot, met alle ellende van dien. Petra heeft mij in twee sessies al genoeg handvatten meegegeven om weer stevig in mijn schoenen te staat ten aanzien van mijn exgenoot. Ook heeft ze me praktische tips gegeven voor manipulatieve situaties tussen vader en de kinderen, ben ik enorm mee geholpen. Ik ben nog niet klaar maar het gaat weer goed met me. Dank je, Petra.
Marion schreef op 3 maart 2018
Dankzij Petra heb ik weer lol in het leven. Ik zat in een dikke depressie en voor mij hoefde het leven niet meer. Een zeer doortastende sessie bij Petra heeft me doen inzien dat het ook anders kan. Ik ben zo blij dat ik haar gevonden heb en dat ze me heeft kunnen helpen. Ik kijk nu anders naar mijn leven en mijn positie in dit leven en voel me zeker. En daarmee help ik ook anderen. Door anders naar mijn eigen leven te kijken, reageert mijn omgeving ook anders op mij en gaat alles veel beter. Petra, dank je wel en ik hoop dat je nog veel meer mensen kunt helpen met de open en kordate wijze van begeleiding die je biedt. Met lieve groet Marion. Petra: Heel erg graag gedaan Marion! We hebben die sessie keihard gewerkt en een prachtresultaat geboekt. Ik ben er ook erg blij mee en wens jou en je dierbaren alle goeds in de toekomst!!!
anoniem schreef op 3 maart 2018
Ik heb Petra gevonden op zoek naar hulp bij narcismepatronen in mijn ex echtgenote en inmiddels ex vriendin. Inmiddels een aantal sessies verder, ben ik bij mijzelf aan het thuiskomen en met mijn kern aan het connecten. De socialisering en familiepatronen worden steeds duidelijker en het is heerlijk bevrijdend om e.e.a. aan onverwerkte emoties op te ruimen. Petra is een geweldig mens die mij helpt een brug te slaan naar vermenselijking in de huidige materialistische verharding en fragmentatie in de wereld. Ik ben weer mijzelf aan het worden, begin meer van mijzelf te houden en mijn eigenwaarde te herstellen. Ik kan met een gerust hart en geweten zeggen, dat wat er ook gebeurt in de sessies met haar, het is altijd een verrijking met een blijvend verdiepend en positief effect. Heerlijk om zo aan mezelf te werken. Én, last but not least, indien in bezit van een auto, een aanrader en prettig gezien de lokatie. Ik woon niet in NL en heb hier geen auto meer, maar al moet ik gaan lopen van Schiphol, de opbrengst is het dubbel en dwars waard! Dankbaar, verlicht en blij stap ik met steeds meer standvastigheid mijn leven in!
Charlie schreef op 19 juni 2017
Na het lezen van 'Ben ik nou gek' was ik opgelucht en in de war. Het boekje sloeg in als een bom: herkenning, erkenning en bevestiging waar ik al jaren naar op zoek was. Op papier had ik een geweldig leven, toch kon ik haast nergens meer van genieten, voelde me altijd schuldig en onzeker. Mijn narcistische vader en bijbehorende familieproblematiek drukten een enorme stempel op mijn leven en geluk. De sessies bij Petra hebben me heel veel en ver gebracht. Petra is bevlogen, doortastend en heeft het vermogen om haar messcherpe intuitie, nuchterheid, professionaliteit en humor slim te combineren tijdens haar sessies. Daarnaast creert ze een gevoel van veiligheid en warmte. Het is keihard werken, maar je krijgt er jezelf voor terug! Dat laatste begreep ik overigens pas tijdens de laatste sessie 'jezelf worden'. Wat betekende dat precies? Maar het kan dus. Onbetaalbaar, een kado! Een ongewone praktijkplek en een buitengewoon bijzonder persoon hebben mijn leven -en mijn huwelijk!- in positieve zin 180 graden gedraaid. Ik ben Petra oneindig dankbaar hiervoor.
Rita schreef op 19 juni 2017
Hoi Petra, De zitting bij de jeugdrechter zit erop en we hebben het verslag gekregen. De rechter heeft blijkbaar goed door hoe de moeder van mijn stiefdochter ineen zit. Daar zijn we heel blij om. Eindelijk worden we nu gehoord. Ik heb uw raad opgevolgd en mijn handtas en sjaal tussen mij en mijn stiefdochter haar moeder in gezet. Ik heb mij zeer rustig gehouden en heb maar 1 keer heel kort het woord genomen. Voor de rest heb ik alles ondergaan en vertrouwd op mijn man en het oordeel van de rechter. Mijn stiefdochter is nu voorlopig om de 14 dagen een weekend bij haar mama en al de rest bij ons. Dit had ze ook gevraagd in haar brief naar de rechter. In de vakanties blijft een gelijkmatige verdeling. We gaan haar een gsm meegeven zodat ze ons steeds kan bereiken. Vóór de zitting was ik wel heel zenuwachtig. Maar naarmate de zitting vorderde viel dit van mij af en ben ik bij mezelf gebleven. Nu zal er een oriëntatie onderzoek gestart worden en zullen we afwachten wat er verder gaat gebeuren. Voor mijn stiefdochter is dit alles ook een opluchting, al is ze wel wat zenuwachtig voor wat er tijdens haar tijd bij mama gaat gebeuren. Na het gesprek dat wij bij u hadden, voel ik veel verandering in mijn leven en in mijn gedrag. Voornamelijk probeer ik me te focussen op het niet te veel hooi op mijn vork nemen en de problemen bij de respectievelijke eigenaar te laten. Dit vraagt wel heel veel energie want ik kende voor onze ontmoeting niet anders dan steeds in de weer te zijn voor anderen. De mama van mijn stiefdochter doet nog steeds moeilijk. Maar ik trek het mij allemaal niet meer zo hard aan en ik laat het zeker mijn dag niet meer verpesten. Als je even op afstand de situatie bekijkt, is het eigenlijk wel grappig om te zien hoe ze zich in alle bochten wringt om weer de bovenhand in de situatie te krijgen. Daar laten wij ons gelukkig niet meer aan vangen. Mijn man heeft ook grote stappen gemaakt. Hij laat zich ook niet meer zo van zijn stuk brengen en neemt zijn verantwoordelijkheid al een pak meer. Ik wil je voorlopig al heel hard bedanken. Het is gek wat je allemaal teweeg gebracht hebt na één gesprek en een kort telefonisch consult.