Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
- Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
- Uw naam is niet verplicht ! laat deze leeg of vul anoniem in
- Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
107 berichten.
Barbara heeft geschreven op 10 september 2018
Lieve Petra, dankjewel wat je voor ons hebt betekend door de relatietherapie. Je hebt ons samen op een fantastische manier verder geholpen. Als we later nog graag eens willen komen, weten we je te vinden. Dat vind ik een fijne, veilige gedachte.
Amanda heeft geschreven op 7 september 2018
Petra, Bedankt voor de fijne middag en goede, diepe nieuwe inzichten. Tip: Lees haar boek "Ben ik nou gek?"
Miranda heeft geschreven op 27 augustus 2018
Na mijn eerste bezoek aan Petra ging er een knop om. Ik was heel verbaasd; het ging 100% over mij. Eigenlijk bizar dat ik dat zo ben afgeleerd na een ruim 30 jarige relatie. Ik besefte me dat alles nu om mij draait Ik kan veranderen en dingen in ander perspectief zien. Hiervoor moet ik afscheid nemen van mijn oude, meegaande ik, grenzen stellen. Ik heb mijn gekleurde bril en mijn mantel der liefde afgedaan, ontzettend confronterend en pijnlijk. Ik heb afscheid genomen van mijn lege huwelijk, van de man die hij in mijn gedachten was. Ik herken mijn eigen aandeel in het groeien van zijn narcisme. Ik paste me aan, zo gewoon.....Zo bijzonder, hij heeft het nooit gezien... Ik kan gelukkig alleen verder, weg met alle ballast en negatieve energie. Mijn weg naar volledig herstel is ingezet en ik ben Petra dankbaar voor de deur die zij heeft opengemaakt.
Stella heeft geschreven op 21 juli 2018
Met hulp van Petra keek ik naar mezelf. Na de eerste keer kon ik onder ogen zien hoe leeg mijn huwelijk was. Het sprookje van huwelijk en partner heb ik zelf gecreëerd en zo lang in stand gehouden. Het proces van afsluiten en wegdoen is confronterend, pijnlijk en frustrerend maar voor mij absoluut noodzakelijk om verder te kunnen. één groot voordeel: alle energie die ik stopte in mezelf aanpassen, wegcijferen, inleven en grenzeloos zijn houd ik nu over!
Erica heeft geschreven op 2 juli 2018
Vandaag voor het eerst bij je geweest. Het was gelijk al een openbaring. Ik ben al bij zoveel psychologen geweest, na 16 jaar met een narcistische man te zijn geweest en inmiddels al 4 jaar uit elkaar te zij , dacht ik tot vandaag: ik kom hier nooit meer overheen: ik kom nooit meer van deze man af. Ik ben er nog niet, maar ik heb de eerste stap is gezet. Voor het eerst in 4 jaar voel ik dat ik eindelijk op de goede weg zit! Dank je wel, Petra!
Anita heeft geschreven op 27 mei 2018
Bij narcisten dacht ik vroeger aan mensen als Hitler, mensen zonder gevoel en geweten. Toen een psychologe mij zei dat mijn partner een narcist was, dacht ik: "nee, dit kan niet, niet de man waarvan ik houd". Ik vond zijn gedrag soms egocentrisch en zijn op- en aanmerkingen kwamen keihard binnen. Maar als kind had ik altijd al te horen gekregen dat ik zoveel huilde en zo overgevoelig was dat ik het voor lief nam. Ik heb zo vaak gehoord dat het aan mij lag, dat ik labiel was, niet spoorde dat ik het ging geloven. Ook toen hij me genadeloos inruilde voor iemand die hij een paar uur kende veranderde daar niet veel aan. Ik was niet goed, hij was al meer dan de helft van onze relatie ongelukkig met mij. Hij was geen vreemdganger, hij was geen loser. Hierna ben ik gaan lezen over narcisme en alle kwartjes vielen op zijn plaats. Bijna alles wat ik las had ik meegemaakt. Toch bleef er ongeloof. Ongeloof dat hij dit allemaal met mij had gedaan en dat ik het had laten gebeuren. Of lag het toch aan mij? Was ik uiteindelijk de narcist of spoorde ik toch niet? Ik kwam er niet uit. Ik ben gaan speuren op het internet en kwam de praktijk van Petra tegen. Gespecialiseerd in het loskomen van een narcistische partner. Dat sprak me heel erg aan. Na de eerste sessie had ik zo mijn vraagtekens, maar ik ben heel blij dat ik ben doorgegaan. Ik heb heel veel over mezelf geleerd. Wat waren terugkomende valkuilen in mijn leven? Hoe kan ik hier beter mee omgaan? Soms heftig, maar wel herkenbaar. 2 jaar na het stranden van mijn relatie kan ik zeggen dat ik beter in mijn vel zit. Ik kan weer genieten van dingen doen, voor het eerst in 2 jaar een paar dagen naar het buitenland gedurfd. Ik weet nu dat ik de sterke persoon binnen mijn relatie was en niet hij. Ik ben trots op wat ik zelfstandig heb bereikt. Vroeger had ik nooit kunnen denken dat ik het "alleen" zou redden. Ik heb een huis gekocht, ik heb lieve vrienden bij wie ik mag zijn wie ik ben, ik ben gezond en heb een baan. Wat wil een mens nog meer? Via vrienden hoor ik dat de relatie van mijn ex-partner gestrand is en dat hij de klok terug wil draaien. Maar ik hoor ook dat hij zijn versie van het hele verhaal vertelt, zonder verantwoording te nemen voor zijn eigen gedrag. Ook in de relatie met die andere vrouw lag alles aan haar. Ik mis hem nog steeds, maar dan de leuke dingen die we samen deden. Hij heeft me zo hard laten vallen, wat hij niet zo ervaarde, dat er geen weg terug is. Petra, heel erg bedankt en ik hoop dat nog veel mensen de weg naar jouw praktijk weten te vinden. Ze zijn het waard!
E heeft geschreven op 13 april 2018
Tijdens het lezen van boeken vielen me de schellen van de ogen en ben ik direct in contact getreden met Petra. Op zoek naar patronen in mezelf, waar komt mijn gedrag vandaan, waar moet ik op letten in de omgang met mijn ex vooral in combinatie met onze dochter. Veel geleerd, veel emoties, veel naar mezelf kijken. Dank je wel voor het meegeven van richting!
Sharon heeft geschreven op 3 maart 2018
Ik heb je boek al bijna uit, echt interessant, hóór! Zo aangrijpend ook, die uitspraken van de kinderen! Ik ben er nu achter gekomen, dat mijn vader, mijn broer, mijn exman en mijn exvriend narcisten zijn en mijn moeder een opeisende... Zelfs een "vriendin" is er één. Met dat kontakt ben ik kort geleden gestopt. Interessant ook hoe het komt, dat je in zo een relatie verstrikt raakt! Gelukkig ben ik er sterker van geworden.
Iris heeft geschreven op 3 maart 2018
Enkele jaren geleden ben ik gescheiden van mijn narcistische exgenoot, met alle ellende van dien. Petra heeft mij in twee sessies al genoeg handvatten meegegeven om weer stevig in mijn schoenen te staat ten aanzien van mijn exgenoot. Ook heeft ze me praktische tips gegeven voor manipulatieve situaties tussen vader en de kinderen, ben ik enorm mee geholpen. Ik ben nog niet klaar maar het gaat weer goed met me. Dank je, Petra.
Marion heeft geschreven op 3 maart 2018
Dankzij Petra heb ik weer lol in het leven. Ik zat in een dikke depressie en voor mij hoefde het leven niet meer. Een zeer doortastende sessie bij Petra heeft me doen inzien dat het ook anders kan. Ik ben zo blij dat ik haar gevonden heb en dat ze me heeft kunnen helpen. Ik kijk nu anders naar mijn leven en mijn positie in dit leven en voel me zeker. En daarmee help ik ook anderen. Door anders naar mijn eigen leven te kijken, reageert mijn omgeving ook anders op mij en gaat alles veel beter. Petra, dank je wel en ik hoop dat je nog veel meer mensen kunt helpen met de open en kordate wijze van begeleiding die je biedt. Met lieve groet Marion. Petra: Heel erg graag gedaan Marion! We hebben die sessie keihard gewerkt en een prachtresultaat geboekt. Ik ben er ook erg blij mee en wens jou en je dierbaren alle goeds in de toekomst!!!
anoniem heeft geschreven op 3 maart 2018
Ik heb Petra gevonden op zoek naar hulp bij narcismepatronen in mijn ex echtgenote en inmiddels ex vriendin. Inmiddels een aantal sessies verder, ben ik bij mijzelf aan het thuiskomen en met mijn kern aan het connecten. De socialisering en familiepatronen worden steeds duidelijker en het is heerlijk bevrijdend om e.e.a. aan onverwerkte emoties op te ruimen. Petra is een geweldig mens die mij helpt een brug te slaan naar vermenselijking in de huidige materialistische verharding en fragmentatie in de wereld. Ik ben weer mijzelf aan het worden, begin meer van mijzelf te houden en mijn eigenwaarde te herstellen. Ik kan met een gerust hart en geweten zeggen, dat wat er ook gebeurt in de sessies met haar, het is altijd een verrijking met een blijvend verdiepend en positief effect. Heerlijk om zo aan mezelf te werken. Én, last but not least, indien in bezit van een auto, een aanrader en prettig gezien de lokatie. Ik woon niet in NL en heb hier geen auto meer, maar al moet ik gaan lopen van Schiphol, de opbrengst is het dubbel en dwars waard! Dankbaar, verlicht en blij stap ik met steeds meer standvastigheid mijn leven in!
Charlie heeft geschreven op 19 juni 2017
Na het lezen van 'Ben ik nou gek' was ik opgelucht en in de war. Het boekje sloeg in als een bom: herkenning, erkenning en bevestiging waar ik al jaren naar op zoek was. Op papier had ik een geweldig leven, toch kon ik haast nergens meer van genieten, voelde me altijd schuldig en onzeker. Mijn narcistische vader en bijbehorende familieproblematiek drukten een enorme stempel op mijn leven en geluk. De sessies bij Petra hebben me heel veel en ver gebracht. Petra is bevlogen, doortastend en heeft het vermogen om haar messcherpe intuitie, nuchterheid, professionaliteit en humor slim te combineren tijdens haar sessies. Daarnaast creert ze een gevoel van veiligheid en warmte. Het is keihard werken, maar je krijgt er jezelf voor terug! Dat laatste begreep ik overigens pas tijdens de laatste sessie 'jezelf worden'. Wat betekende dat precies? Maar het kan dus. Onbetaalbaar, een kado! Een ongewone praktijkplek en een buitengewoon bijzonder persoon hebben mijn leven -en mijn huwelijk!- in positieve zin 180 graden gedraaid. Ik ben Petra oneindig dankbaar hiervoor.
Rita heeft geschreven op 19 juni 2017
Hoi Petra, De zitting bij de jeugdrechter zit erop en we hebben het verslag gekregen. De rechter heeft blijkbaar goed door hoe de moeder van mijn stiefdochter ineen zit. Daar zijn we heel blij om. Eindelijk worden we nu gehoord. Ik heb uw raad opgevolgd en mijn handtas en sjaal tussen mij en mijn stiefdochter haar moeder in gezet. Ik heb mij zeer rustig gehouden en heb maar 1 keer heel kort het woord genomen. Voor de rest heb ik alles ondergaan en vertrouwd op mijn man en het oordeel van de rechter. Mijn stiefdochter is nu voorlopig om de 14 dagen een weekend bij haar mama en al de rest bij ons. Dit had ze ook gevraagd in haar brief naar de rechter. In de vakanties blijft een gelijkmatige verdeling. We gaan haar een gsm meegeven zodat ze ons steeds kan bereiken. Vóór de zitting was ik wel heel zenuwachtig. Maar naarmate de zitting vorderde viel dit van mij af en ben ik bij mezelf gebleven. Nu zal er een oriëntatie onderzoek gestart worden en zullen we afwachten wat er verder gaat gebeuren. Voor mijn stiefdochter is dit alles ook een opluchting, al is ze wel wat zenuwachtig voor wat er tijdens haar tijd bij mama gaat gebeuren. Na het gesprek dat wij bij u hadden, voel ik veel verandering in mijn leven en in mijn gedrag. Voornamelijk probeer ik me te focussen op het niet te veel hooi op mijn vork nemen en de problemen bij de respectievelijke eigenaar te laten. Dit vraagt wel heel veel energie want ik kende voor onze ontmoeting niet anders dan steeds in de weer te zijn voor anderen. De mama van mijn stiefdochter doet nog steeds moeilijk. Maar ik trek het mij allemaal niet meer zo hard aan en ik laat het zeker mijn dag niet meer verpesten. Als je even op afstand de situatie bekijkt, is het eigenlijk wel grappig om te zien hoe ze zich in alle bochten wringt om weer de bovenhand in de situatie te krijgen. Daar laten wij ons gelukkig niet meer aan vangen. Mijn man heeft ook grote stappen gemaakt. Hij laat zich ook niet meer zo van zijn stuk brengen en neemt zijn verantwoordelijkheid al een pak meer. Ik wil je voorlopig al heel hard bedanken. Het is gek wat je allemaal teweeg gebracht hebt na één gesprek en een kort telefonisch consult.
anoniem heeft geschreven op 19 juni 2017
Alweer ruim een jaar geleden hielp Petra mij als coach op weg met mijn studie. Gisteren mocht ik het diploma in ontvangst nemen. Super blij met de hulp van Petra! Mijn diploma is een prachtig resultaat van ons beider inspanning.
anoniem heeft geschreven op 19 juni 2017
In contact met Petra en in de manier waarop zij mij benadert, ervaar ik dat ik bewust word van dingen die diep in mij opgeslagen liggen. Van patronen die zijn ontstaan en die ik onbewust toepas, maar ook van dingen die ik met me meedraag uit lang vervlogen tijden. Mijn beeld over mezelf als deel van een groter geheel wordt duidelijker, waardoor er in mij rust ontstaat. En in die rust is er ruimte! Voor nieuwe inzichten, nieuwe keuze mogelijkheden, nieuwe ontdekkingen en nieuwe uitdagingen. 'Als jij jezelf doorgronden wilt, zoek dan jezelf in de wijdten van de wereld Wil je de wereld doorgronden, dring dan in je eigen diepten door. Je eigen diepten zullen jou, als in een wereldomvattend geheugen De geheimen van de kosmos onthullen.' (R. Steiner) Dat is wat ik in contact met Petra beleef. Een geweldige ervaring!!!
anoniem heeft geschreven op 19 juni 2017
Ik ben bij Petra terecht gekomen na een langdurige relatie met een boomerang narcist. Door Petra's oefeningen en ervaring lukte het mij om weer in balans te komen met mezelf zodat ik compleet vrij kon komen van hem. Dank je wel Petra!
Anneke heeft geschreven op 19 juni 2017
Via een vriendin werd ik gewezen op het boekje 'Ik ben toch niet gek?' Helaas, 'feest' der herkenning. Wat maakte om contact met Petra te zoeken. Ik ben een paar sessies verder bij Petra. Wat me zo aanspreekt in haar aanpak is dat ze erg doortastend is, intuïtief en vooral ook aards. Ze geeft vertrouwen en veiligheid om je te kunnen overgeven aan wat er (onbewust) is en om daarmee aan het werk te gaan. Ze is er om te helpen en kijkt in het moment zelf wat er nodig is. Ze gaat zuiver te werk in het scherp krijgen van de hulpvraag. Met haar aanpak raakt ze bij mij de diepste kern van mijn Zijn. Hoe confronterend ook, het is helend voor mij en ik kom stap voor stap meer bij mijn eigen kern en kracht.
Iris heeft geschreven op 19 juni 2017
In een emotioneel zeer moeilijke periode heeft de begeleiding van Petra mij gebracht dat ik meer en meer mijn eigen ware kracht hervond en die kon aanspreken. Daardoor lukte het steeds beter om vanuit deze innerlijke kracht te handelen ipv sterk gestuurd te worden door zeer ingrijpende negatieve invloeden van buitenaf en daarmee in gevecht te gaan. Heel waardevol om nu te voelen dat je ware kracht een onuitputtelijke bron is.
Anoniem heeft geschreven op 19 juni 2017
Ik heb 3 fantastische sessies van Petra gehad en ik ga natuurlijk door! Ik ben dankbaar en blij dat ik, ondanks haar drukke agenda, bij haar terecht Kan. Bedankt Petra!!!
Jacco heeft geschreven op 19 juni 2017
Ha Petra, Jouw boek heb ik gelezen: Heftig, confronterend en heel herkenbaar. Ik heb nu goede tips om ermee aan de slag te gaan. Dat is voor mij heel waardevol omdat je narcisme in het artiestenvak nogal eens tegenkomt.