Misschien wil je weten wie die persoon is achter deze Praktijk De Rots….

Mijn naam is Petra Roelofsen (1961) en ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel. Naar mijn idee is het belangrijk om in het leven te blijven zoeken naar de balans tussen lichaam en geest. Deze visie is niet zomaar in mij opgekomen….

Jarenlang was ik voornamelijk rationeel en commercieel bezig. Na het Gymnasium studeerde ik Hoger Hotel Management in Maastricht, waarna het tijd werd om de commerciële wereld in te gaan. Na negen jaar te hebben gewerkt in de Horeca, voldeed deze dynamische wereld niet meer voor mij.

Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging en die vond ik als rechercheur bij Hoffmann Bedrijfsrecherche te Amsterdam. Hoewel ik in deze functie meer met de mens en zijn motieven bezig was, merkte ik aan mezelf dat dit werk mij te rationeel was en ik vroeg me af of er een beroep was waar ik mij beter in kon vinden.

In 1995 ging mijn dochter naar de basisschool en gooide ik het roer helemaal om. Van mijn hobby maakte ik mijn beroep en ik begon met mijn eigen buikdansschool en ik behaalde ook mijn certificaat als Zumba instructrice. Uit het lesgeven haalde ik veel voldoening. Ook beleefde ik er plezier aan om dames weer blij te maken met hun eigen lichaam.

Ik merkte dat lichamelijke problemen en psychische klachten vaak met elkaar in verband staan. Omdat ik steeds meer geïnteresseerd raakte in de psychische achtergronden en motieven van de mens, begon ik aan de opleiding tot psychodynamisch therapeut. Ik startte met mijn Praktijk De Rots en in juni 2013 studeerde ik af. De naam De Rots koos ik omdat “petra” in het grieks “rots” betekent.

Het is mijn streven om in jouw woelige tijden de rots in je branding te zijn. Ik zie het als een enorme uitdaging om mijn cliënten te helpen hun eigen balans te vinden en te worden wie ze eigenlijk zijn. Het mooiste wat je dan kunt worden is jezelf!

In het spiritueel magazine de Koorddanser verschijnt in juli/ augustus 2015 een interessant artikel: ‘De narcistische ouder: een eenzame hel’. Hierbij word ik als Narcismespecialist geinterviewd. Dit blad is bij de boekenwinkel te koop.

In de nieuwsbladen De Nieuwe Meerbode en Het Witte Weekblad, beiden in de regio Utrecht, verschenen twee publicaties, namelijk “Praktijk de Rots….voor psychodynamische therapie” en “Lekker in je vel”.

In januari 2014 werd in De Groene Venen het artikel “Therapie geeft inzicht in emoties en blokkades” gepubliceerd.

Alle publicaties bevinden zich in het archief hieronder.